Top

4 geniale opfindelser på nettetSådan får du skrevet din tekst (når du bare ikke gider)

Sådan får du skrevet din tekst (når du bare ikke gider)

Du sidder foran skærmen, kradser dig i hovedbunden og tænker: ”Åh, jeg må også i gang”.

Som en refleks rækker du ud efter den lille tingest ved siden af dig. Et øjeblik efter sidder du med bøjet nakke og kigger dumt ned i din smartphone.

Facebook.

Lone er i Thailand. Hendes knæ titter op fra strandstolen. Michael har tjekket ind i Kastrup Lufthavn. Malenes datter spiser spaghetti med kødsovs.

Du kommer vidt omkring – og langt væk fra en færdig tekst! Alligevel scroller du videre. Minutterne bliver til et kvarter …(tik tok) …måske en halv time?
Ja, argh!! Sociale medier er en TIDSRØVER, og du er et let bytte, når du sidder foran en tom skærm.

4 geniale opfindelser

Bare rolig. Der findes nemlig en række smarte, tekniske opfindelser, der kan forbedre din verden, når det fristende og uudtømmelige World Wide Web stjæler din (skrive)tid.

De giver dig bedre skriveflow, færre forstyrrelser og mere fokus.

1. Noisli

Hvor koncentrerer du dig bedst? I et tog? Et fly? Omgivet af mennesker? Eller til lyden af regn eller torden? Alt dette – og meget mere – er muligt på hos Noisli.com, der blokerer støj udefra og leverer god og gratis arbejdsmusik.

”Improve focus and boost your acitivity”, lyder velkomstteksten på hjemmesiden, som er udviklet af en gruppe unge, amerikanske freelancere, der efterlyste et godt arbejdsforum på nettet.

Du vælger selv lyden. Og som en ekstra gimmick kan du skrive dine tekster på en overflade, der skifter farve. Dette skærper eftersigende dit fokus og giver dynamiske skriveprocesser.
Noisli er gratis. Du finder det her: https://www.noisli.com/

2. Focus Writer

Klik – klik – klik. Den metalliske lyd af tasterne på en skrivemaskine giver en rar følelse af fremdrift.

’Pling!’, siger det, når du trykker ’Enter’.

Focus Writer tilbyder dig et super enkelt skriveunivers uden distraherende knapper eller menulinje. Sjovest er ”skrivemaskinefunktionen”, som du kan slå til og fra, alt efter om du vil skrive på en gammeldavs skrivemaskine.

Programmet fungerer både til PC og MAC og kan hentes her: http://focuswriter.en.softonic.com/

3. Freedom!!

Undgå at blive distraheret – og genvind friheden!!

Du har muligvis allerede hørt om programmet Freedom, der blokerer udvalgte websites og apps fra din computer, mens du arbejder.

Opfindelsen er genial og roses af mange forfattere, der offentligt har meldt ud, at deres seneste bøger aldrig var blevet til noget uden dette snedige program: https://freedom.to

4. Schyy!!

Vores sidste anbefaling er hverken en app eller hjemmeside. Men det gør den ikke mindre effektiv.

Er du klar?

Her kommer det:

Ta-daaa!!

FLYFUNKTIONEN

Jovist. Det er såre simpelt – nærmest banalt. Men det virker!

Aktivér flyfunktionen på din telefon, mens du skriver. Så er du sikker på at undgå forstyrrelser, sms’er og distraherende opdateringer.

Simpelt og effektivt.

Til sidst er der kun at sige: Rigtig god skrivelyst!

Skriv en kommentar