Top

Få struktur på din tekst med et skrivearkPlantegningen

Plantegningen

Nu får du en skriveøvelse, der får dine tekster til at stå helt klart.

Lad os dykke ned i værktøjskassen med tekstforfatterens 10 hemmelige skriveredskaber. Her finder du nemlig et uundværligt redskab: PLANTEGNINGEN

 

HVORFOR?

Forestil dig, at du skriver en tekst.

Det kan være en e-mail, et nyhedsbrev, en rapport eller en artikel. Du har en masse på hjerte. Du har fagligheden i orden. Og skrivelysten fejler heller ikke noget. Du begynder at skrive. I starten går det fint. Men efter et par sætninger begynder du langsomt at tvivle: “Er det nu også den rigtige begyndelse?”

Du holder slettetasten nede. Du fjerner de fleste ord. Skriver lidt videre … hvorefter du går tilbage og retter. Og sådan fortsætter det. Du springer frem og tilbage i teksten uden aldrig rigtig at kunne sige: ” Nu kører det!”

Og lige så stille begynder du at se lige så træt ud som ham her:

Du begår sikkert én grundlæggende fejl:

Du glemmer at tage stilling til, hvad du vil sige!

Plantegningen er vigtig, fordi den hjælper dig med at skabe overblik og prioritere i dit indhold. Det gør det meget nemmere at ’bygge’ teksten op.

SÅDAN GØR DU

1. Beslut dig for ét hovedbudskab. Hvad er din hovedpointe? Hvad er det allervigtigste, din læser skal forstå?
2. Herefter formulerer du nogle sætninger, der hver især underbygger dit hovedbudskab.

Lyder det overflødigt, besværligt eller tidskrævende? Bare rolig …

De 5-10 minutter, du bruger på at udfylde dit ark, sparer du hurtigt i den anden ende. Faktisk kan du forkorte dine skriveprocesser helt enormt, når først du har gjort det til en vane at bruge et skriveark.

Prøv selv, det virker – Hurraaa, nu har du en klar plan!
Og inden længe ser du sådan ud:

VIL DU HAVE ALLE TEKSTFORFATTERENS HEMMELIGE VÆRKTØJER?

Vi holder kurser og workshops, hvor du lærer at skrive tekster med et klart budskab. Du får også metoder og værktøjer til at skrive effektivt, klart og mere fængende. Vi laver også skræddersyet kommunikationsløsninger til din virksomhed. Læse mere om hvad vi tilbyder her:

Skriv en kommentar